Feyenoord hoopt op Geertruida en Timber voor thuisduel met RKC

16 February 2024, 17:07 uur
Sport
mainImage
ANP
Quinten Timber.

Trainer Arne Slot hoopt dat Lutsharel Geertruida zondag weer voor Feyenoord kan uitkomen in de thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk. De verdediger miste donderdag het thuisduel met AS Roma (1-1) in de tussenronde van de Europa League omdat hij ziek was.

"Voor Geertruida kwam het duel met AS Roma net iets te vroeg", vertelde Slot na het duel met de huidige nummer 6 van de Serie A. "Dus daar hoop je nu wel op. Al kan je het ziekteproces niet helemaal voorspellen." Ook Quinten Timber keert mogelijk terug in de selectie van Feyenoord. De middenvelder is nagenoeg hersteld van een hersenschudding.

Santiago Giménez lijkt zondag ook weer klaar voor een basisplaats. Trainer Slot liet zijn topscorer slechts invallen tegen AS Roma. Giménez liep vorige week een lichte kuitblessure op in een bekerduel met AZ. Voor Alireza Jahanbakhsh komt het duel met RKC waarschijnlijk nog te vroeg. Maar de geblesseerde rechtsbuiten ligt op schema voor het beslissende uitduel van donderdag met AS Roma om een plek in de achtste finales van de Europa League.

Justin Bijlow, Gernot Trauner en Thomas van den Belt zijn zondag niet inzetbaar voor Feyenoord, dat tweede staat in de Eredivisie. De kampioen heeft een achterstand van 10 punten op koploper PSV en 5 punten meer dan FC Twente, de nummer 3 van de Eredivisie uit Enschede. RKC Waalwijk won vorige week van NEC (2-0) en bekleedt de zestiende positie van de ranglijst.
 

 


Door: ANP