Feyenoord in kwartfinales Europa League weer tegen AS Roma

17 March 2023, 13:23 uur
Sport
mainImage
ANP

Feyenoord neemt het in de kwartfinales van de Europa League opnieuw op tegen AS Roma. De clubs troffen elkaar vorig seizoen ook in de eindstrijd van de Conference League. Eind mei was AS Roma in Albanië met 1-0 te sterk voor de Rotterdammers.

Bij AS Roma, de huidige nummer 5 van de Serie A, staan de Nederlanders Rick Karsdorp en Georginio Wijnaldum onder contract. Beiden hebben een verleden bij Feyenoord. José Mourinho is nog altijd de trainer van AS Roma.

Feyenoord speelt eerst thuis. De heenwedstrijden van de kwartfinales worden op donderdag 13 april gespeeld, de returns volgen op 20 april.

Bij winst neemt Feyenoord het bij de laatste vier op tegen de winnaar van de ontmoeting tussen de Duitse club Bayer Leverkusen en Union uit België. De andere twee kwartfinales zijn Manchester United - Sevilla en Juventus - Sporting. Het United van trainer Erik ten Hag trof in de vorige ronde ook een club uit Sevilla: Betis.

Feyenoord schaarde zich donderdagavond ten koste van Sjachtar Donetsk bij de laatste acht van het tweede clubtoernooi van Europa. Het werd in Rotterdam liefst 7-1.

De eindstrijd van de Europa League vindt op woensdag 31 mei plaats in Boedapest.

 


Door: ANP