Feyenoord klimt na zege op Heracles Almelo naar plek twee

1 December 2021, 22:24 uur
ANP
Feyenoorder Luis Sinisterra.

Feyenoord heeft woensdagavond in de Eredivisie de achterstand op koploper Ajax tot 1 punt verkleind. Het elftal van trainer Arne Slot knokte zich woensdag in de inhaalwedstrijd tegen Heracles Almelo terug van een vrij vroeg opgelopen achterstand: 2-1. Luis Sinisterra maakte beide treffers voor Feyenoord, dat PSV op de ranglijst passeerde. Ajax heeft na veertien speelronden 33 punten, Feyenoord 32 en PSV 31. Over ruim twee weken staan Feyenoord en Ajax tegenover elkaar in De Kuip.

Feyenoord dacht tegen Heracles al vroeg in de wedstrijd op voorsprong te komen en op weg te zijn naar een vrij eenvoudige avond. Na een blok van Alireza Jahanbakhsh op Giacomo Quagliata bezorgde Fredrik Aursnes de bal bij Sinisterra. De Colombiaanse buitenspeler scoorde tegendraads, met zijn rechterbeen. Scheidsrechter Bas Nijhuis werd door de videoscheidsrechter naar de kant geroepen om het blok van Jahanbakhsh te bekijken. De gezichtsuitdrukking van Nijhuis verraadde dat hij het zelf niet echt een overtreding vond, maar hij de treffer afkeurde op basis van de bestaande regels.

Heracles sloeg direct daarna toe. Lutsharel Geertruida, die rechts achterin mocht starten in plaatsen van Marcus Pedersen, verspeelde de bal op onhandige wijze. Sinan Bakis kreeg de bal voor zijn voeten en opende na een kwartier spelen de score: 0-1.

Feyenoord had wel de overhand, maar echt heel gevaarlijk werden de Rotterdammers lange tijd niet. Dat gebeurde wel in het laatste kwartier van de eerste helft. Tyrell Malacia schoot de bal in de 43e minuut nog net voorlangs. In de 9 minuten toegevoegde blessuretijd viel de gelijkmaker alsnog. Bryan Linssen schoot de bal eerst nog hard tegen Janis Blaswich aan. Na goed voorbereidend werk van Orkun Kökcü kon Sinisterra daarna wel binnenwerken: 1-1.

Heracles hield tot de 70e minuut gelijke tred met Feyenoord in een lege Kuip. De geheel vrijstaande Sinisterra bracht vervolgens, met een schot in de benedenhoek, uitkomst voor de thuisploeg. De Zuid-Amerikaan staat dit seizoen nu op zes treffers in de Eredivisie.

Voordat Feyenoord het over ruim twee weken in Rotterdam tegen Ajax opneemt, wachten eerst nog competitieduels met Fortuna Sittard (zondag) en FC Groningen (een week later).