Feyenoord laat Luzern opnieuw kansloos en bereikt play-offs

12 August 2021, 22:16 uur
ANP

Feyenoord is dichtbij deelname aan het hoofdtoernooi van de nieuwe Conference League. De Rotterdammers wonnen donderdag voor eigen publiek met 3-0 van FC Luzern. Vorige week was Feyenoord in de eerste ontmoeting ook al met 3-0 te sterk voor de nummer 5 uit Zwitserland van vorig seizoen.

In de play-offs, de laatste ronde op weg naar het hoofdtoernooi, moet Feyenoord zien af te rekenen met IF Elfsborg. De Zweedse club schakelde Velez Mostar uit Bosnië en Herzegovina overtuigend uit. De wedstrijden zijn donderdag 19 en donderdag 26 augustus. Feyenoord speelt volgende week eerst in De Kuip.

Het is nog maar twee weken geleden dat Feyenoord zich in de tweede voorronde van de Conference League ternauwernood ontdeed van FC Drita, de nummer 2 van Kosovo. Wie de Rotterdammers toen zag voetballen, vreesde het ergste voor komend seizoen. Vooral de manier waarop Feyenoord verdedigde, baarde zorgen. Drita creëerde de nodige kansen.

Trainer Arne Slot is inmiddels een stuk opgeschoten. Dat bleek uit de twee duels met Luzern maar ook uit de zege in een oefenwedstrijd tegen Atlético Madrid (2-1) zondag.

Tegen Luzern begon Feyenoord weer voortvarend. In de uitwedstrijd was Guus Til voor rust twee keer trefzeker, nu ging de aandacht uit naar Alireza Jahanbakhsh. De vervanger van de naar Ajax vertrokken Steven Berghuis maakte, na een pass van Luis Sinisterra, al in de 9e minuut de 1-0. Til scoorde vorige week ook na 9 minuten.

Het tweede doelpunt van Jahanbakhsh was een fraaie. De buitenspeler schoot de bal van buiten het zestienmetergebied hard achter doelman Vaso Vasic. Kort voor rust liep Jahanbakhsh een lichte blessure op. Slot nam, met het oog op de eerste wedstrijd in de competitie zondag tegen Willem II, geen risico. Robert Bozenik verving hem.

Kort na rust zorgde Sinisterra voor de 3-0. Feyenoord kreeg daarna nog de nodige kansen, maar doelpunten vielen niet meer.

De voorbije week aangetrokken Noorse middenvelder Fredrik Aursnes bekeek het duel in De Kuip nog vanaf de tribune.