Feyenoord mag verder in Europa

29 August 2019, 21:33 uur
Orange Pictures
Wouter Burger viert zjn doelpunt, de mooiste van de wedstrijd

Feyenoord heeft zich verzekerd van nog minimaal zes Europese wedstrijden. De ploeg van trainer Jaap Stam won ook de return in de play-offs tegen Hapoel Beer Sheva met 3-0 en plaatste zich zo voor de groepsfase van het tweede Europese bekertoernooi. Feyenoord had vorige week voor eigen publiek met dezelfde cijfers gewonnen van de Israëlische club.

Doelman Kenneth Vermeer behoedde de Rotterdammers in de openingsfase voor een achterstand. Ondanks de duidelijke uitslag in De Kuip had Hapoel Beer Sheva de hoop op een plek in de Europa League duidelijk nog niet opgegeven. Zonder de geschorste spits Nigel Hasselbaink startte de thuisclub fel, maar Vermeer voorkwam een vroeg doelpunt. In de enerverende openingsfase kreeg Feyenoord zelf ook heel wat kansen, vooral via Luciano Narsingh. De 'gelegenheidsspits' verzuimde echter het tweeluik al te beslissen.

Kort voor rust kwam Hapoel Beer Sheva met tien man te staan, omdat Hanan Maman rood kreeg voor een opstootje. Terwijl de bal al weg was, beukte hij Ridgeciano Haps, die net weer overeind wilde krabbelen na een duel, omver. Feyenoord buitte de overtalsituatie in de tweede helft uit. Amper een minuut na rust opende Orkun Kökcü op aangeven van de opgestoomde rechtsback Rick Karsdorp de score. Karsdorp stuurde even later Steven Berghuis diep. De aanvaller schoot na de nodige kapbewegingen de 0-2 binnen. Wouter Burger, ingevallen voor Kökcü, tekende voor de mooiste treffer. Het 18-jarige talent speelde zichzelf vrij met een balletje achter zijn standbeen en maakte zijn eerste officiële doelpunt in het eerste van Feyenoord.

Een ander talent uit de eigen jeugd, Naoufal Bannis, verzuimde om ook zijn eerste Feyenoord-goal te maken. De 17-jarige aanvaller mocht een zelf verdiende strafschop nemen, maar schoot de bal in de handen van keeper Ernestas Setkus.