Dagblad010 | Feyenoord mikt in Groningen op 1e uitzege in 2021
mainImage

Feyenoord mikt in Groningen op 1e uitzege in 2021

23 februari 2021, 17:02 uur
Sport, IJsselmondeNieuws

Feyenoord jaagt woensdag tegen FC Groningen (aanvang: 18.45 uur) op de eerste zege buiten Rotterdam in 2021. De Rotterdamse ploeg wist op 10 januari nog wel stadgenoot Sparta op Het Kasteel te verslaan (0-2). Daarna pakte de formatie van trainer Dick Advocaat in drie uitwedstrijden slechts 1 punt in de Eredivisie en ging ook de bekerwedstrijd in en tegen Heerenveen verloren (4-3).

Advocaat kon dinsdag tijdens de training beschikken over een vrijwel complete groep. De Portugese middenvelder João Teixeira is nog niet speelklaar. Doelman Justin Bijlow, die in de laatste twee duels ontbrak door fysieke ongemak, deed de hele training mee. Hij kan in Groningen wellicht zijn rentree maken.

Advocaat hield aan de uitwedstrijd afgelopen zondag tegen FC Twente (2-2) gemengde gevoelens over. "Hoe wij de kansen en de goals weggaven, dat mag echt niet op dit niveau. Ik kan begrijpen dat de supporters daar net als wij ook ontevreden over zijn. Qua scherpte en concentratie moet het gewoon beter, dat weten de jongens zelf ook."

Advocaat was nog wel tevreden over de manier waarop Feyenoord na een snelle achterstand van 2-0 terug in de wedstrijd kwam. De Rotterdammers veroverden dit seizoen al 16 punten na eerst op een achterstand te zijn gekomen. "Dat geeft aan hoe goed deze groep in mentaal opzicht in elkaar steekt. Dat hebben ze in de anderhalf jaar dat ik er zit vaak genoeg bewezen en daar moet ik ze ook een compliment voor maken", zei Advocaat.

Het duel tussen FC Groningen en Feyenoord stond voor 7 februari op het programma, maar door het winterse weer moest de KNVB de wedstrijd uitstellen.


Door: ANP | Foto: OrangePictures