Feyenoord nadert Vitesse na zege in Utrecht; blessure Bijlow

11 April 2021, 14:38 uur
Sport
mainImage
ANP

In het gevecht om ten minste de vierde plaats is Feyenoord 2 punten ingelopen op Vitesse. De Rotterdamse formatie van de vertrekkende trainer Dick Advocaat deed dat door te winnen bij FC Utrecht, 1-2. Feyenoord staat nu 2 punten achter op de Arnhemmers, die vrijdag gelijkspeelden tegen ADO Den Haag (0-0).

Halverwege was het in de Galgenwaard 1-1, als gevolg van twee eigen doelpunten. Eerst hielp Feyenoorder Leroy Fer FC Utrecht aan een voorsprong. Ongeveer een kwartier later kreeg ook Simon Gustafson het voor elkaar de bal in het verkeerde doel te plaatsen, nu aan de andere kant. Na bijna een uur zette Steven Berghuis Feyenoord op voorsprong.

Voor Feyenoord was het pas de tweede zege in een uitwedstrijd in 2021, de eerste sinds de winst bij Sparta begin januari. Het was zelfs de eerste overwinning buiten Rotterdam sinds het succes bij VVV in Venlo, half december.

In de 13e minuut kwam FC Utrecht op voorsprong. Na een hoekschop van Adam Maher werkte Fer de bal met de knie achter zijn eigen doelman Justin Bijlow. De thuisclub was in de openingsfase ook aanmerkelijk gevaarlijker. Sander van de Streek schoot rakelings naast, Gyrano Kerk stuitte tot drie keer toe op Bijlow.

De gelijkmaker van Feyenoord, dat begon met drie centrale verdedigers, deed denken aan de openingstreffer van Utrecht. Deze keer werkte Simon Gustafson de bal in eigen doel. De Zweed, voormalig speler van de Rotterdammers, deed dat met een rake kopbal na een corner van Steven Berghuis.

Een klein kwartier na rust zette Berghuis Feyenoord op voorsprong, met zijn zeventiende treffer van de competitie. Eerst stuitte Mark Diemers nog op doelman Eric Oelschlagel, vervolgens legde de ingevallen Luis Sinisterra de bal terug op Berghuis. De international schoot beheerst raakt.

Van der Streek was vervolgens nog het dichtst bij de gelijkmaker. Ook hij zag zijn inzet door Bijlow gestopt. In de slotminuten viel de Rotterdamse doelman geblesseerd uit. Hij werd, niet voor het eerst dit seizoen, vervangen door Nick Marsman.


Door: ANP