Feyenoord profiteert van gelijkspel Ajax en nederlaag PSV

13 November 2022, 18:54 uur
ANP

Feyenoord heeft in de laatste speelronde van de Eredivisie voor de winterstop geprofiteerd van de slechte resultaten van Ajax en PSV. De Rotterdammers wonnen de Rotterdamse derby tegen Excelsior, ondanks een vroege achterstand, eenvoudig met 5-1.

Sebastian Szymanski en Orkun Kökcü scoorden beiden twee keer en Patrik Walemark nam het vijfde doelpunt voor zijn rekening. Kenzo Goudmijn had de bezoekers al na 4 minuten verrassend op voorsprong gezet.

Voor de wedstrijd werd er een minuut stilte in acht genomen vanwege het overlijden van Cor van der Gijp (91), de clubtopscorer aller tijden van Feyenoord. In de rust werd er afscheid genomen van Luis Sinisterra en Marcos Senesi, die hun carrière beiden in de Premier League hebben vervolgd. Sinisterra vertrok eerder dit jaar naar Leeds United, Senesi werd verkocht aan Bournemouth.

Feyenoord heeft na veertien duels 33 punten, 3 meer dan Ajax en PSV. Eerder dit weekend slaagde Ajax er niet in de uitwedstrijd tegen FC Emmen (3-3) te winnen en PSV verloor thuis (0-1) van AZ. Laatstgenoemde club volgt op 4 punten van Feyenoord.