Feyenoord redt in slotfase punt in moeizame wedstrijd bij NEC

28 September 2024, 21:01 uur
ANP

Feyenoord heeft zaterdagavond een punt overgehouden aan de moeizame uitwedstrijd tegen NEC. De Rotterdammers van coach Brian Priske kwamen in de slotfase terug van een achterstand in Nijmegen en speelden 1-1.

Feyenoord staat door het gelijkspel op 10 punten. Dat zijn er elf minder dan koploper PSV, dat wel een wedstrijd meer heeft gespeeld. De Rotterdammers moeten de Klassieker tegen Ajax nog inhalen. NEC heeft 7 punten.

Priske won met Feyenoord vorige week van NAC Breda, maar raakte in die wedstrijd Santiago Giménez langdurig kwijt. Ayase Ueda stond daarom in de basis. NEC verloor de laatste twee competitiewedstrijden en trainer Rogier Meijer kon een derde zege dit seizoen goed gebruiken.

Ueda kreeg de eerste kans van de wedstrijd, maar zijn schot werd tegengehouden door Robin Roefs. Feyenoord viel wel aan, maar werd niet vaak gevaarlijk omdat NEC goed verdedigde en de laatste pass bij de bezoekers niet aankwam. NEC kwam in de 34e minuut op voorsprong. Thomas Beelen liet zich te gemakkelijk door Hansen van de bal zetten en de aanvaller schoot laag in de linkerhoek de bal langs doelman Timon Wellenreuther. Feyenoord zette daar weinig tegenover.

Feyenoord moest komen in de tweede helft en daardoor kon NEC er soms gevaarlijk uitkomen. Wellenreuther hield een schot van Rober González tegen en redde op een kopbal van Koki Ogawa. Priske bracht Hugo Bueno, Chris-Kévin Nadje en Anis Hadj-Moussa en in de slotfase ook Julián Carranza voor Igor Paixão, maar tot veel uitgespeelde kansen kwam Feyenoord niet. In de slotfase redde Roefs op een kopbal van Dávid Hancko, maar even later zat hij mis bij een schot van Moussa en kon Jordan Lotomba alsnog de gelijkmaker binnenschieten. De Rotterdammers kwamen nog goed weg, toen Ogawa in blessuretijd op de paal kopte.

Lotomba zorgde met zijn treffer voor Feyenoord voor de evenaring van een clubrecord van 26 ongeslagen competitiewedstrijden. Maar in de strijd om de titel raakten de Rotterdammers verder achterop bij PSV.