mainImage

Feyenoord start met Bijlow en Kökcü tegen Vitesse

Justin Bijlow.
25 april 2021, 15:48 uur
Sport, IJsselmondeNieuws

Feyenoord begint om 16.45 uur met Justin Bijlow onder de lat en Orkun Kökcü op het middenveld aan de thuiswedstrijd tegen Vitesse. Bijlow raakte twee weken geleden in de slotfase van het gewonnen duel met FC Utrecht (1-2) weer geblesseerd, maar is fit genoeg om te starten in De Kuip. Trainer Dick Advocaat stapt tegen Vitesse weer af van het 5-3-2-systeem.

Feyenoord speelde tegen FC Utrecht met vijf verdedigers en twee aanvallers. Advocaat liet zijn elftal eind vorig jaar ook zo spelen in de uitwedstrijd tegen Vitesse. Feyenoord verloor in Arnhem met 1-0.

Kökcü ontbrak de afgelopen weken vanwege een coronabesmetting. Zijn terugkeer in de basis gaat ten koste van Leroy Fer, die op de bank moet beginnen. Advocaat kiest voor voor drie aanvallers: Steven Berghuis, Bryan Linssen en Luis Sinisterra.

Vitesse, dat vorige week in De Kuip de bekerfinale tegen Ajax met 2-1 verloor, staat op de vierde plaats in de Eredivisie met twee punten voorsprong op Feyenoord. De nummer 4 aan het einde van het seizoen plaatst zich voor de derde voorronde van de Conference League, de nummer 5 moet play-offs spelen om Europees voetbal.

 


Door: ANP | Foto: Orange Pictures