mainImage

Feyenoord stuntelt tegen FC Kopenhagen (0-7)

Slot
2 juli 2022, 23:14 uur
Sport, IJsselmondeNieuws, Echwel Rotterdam

Een zeperd voor Feyenoord bij de start van de oefencampagne. Het moest op Varkenoord een pijnlijke 0-7 nederlaag incasseren tegen de Deense landskampioen FC Kopenhagen. De enige verzachtende omstandigheid was dat doelman Bijlow de enige Feyenoorder was die op 25 mei ook in de basis stond tegen AS Roma in de Conference League-finale (1-0 nederlaag). 

In de vijfde minuut was het al prijs voor de Denen toen de defensie van Feyenoord stuntelde, waardoor Victor Kristiansen vanaf de rand van het zestienmetergebied hard en laag raak kon schieten. FC Kopenhagen werd in die beginfase gered door de paal bij een serieuze poging van debutant Danilo.

Kort daarop zakte de moed van de Rotterdammers al snel verder weg bij een joekel van een kopbal van  Khocholava en toen Haraldsson handig gebruik maakte van slordig balverlies van Antoni Milambo en de 0-3 scoorde, kon trainer Slot zich opmaken voor het slot van een vervelende en uiteindelijk schaamtevolle zaterdag. Diks en het 16-jarige talent Bardghji maakten er voor rust al 0-5 van.

Feyenoord presenteerde elf nieuwe namen, onder wie Mats Wieffer en de laatste aanwinst: Mohamed Taabouni.

Opstelling Feyenoord eerste helft:
Bijlow; Hall, Valk, Wieffer, Kleijn, Toornstra, Hendrix, Milambo, Wålemark, Danilo, Diemers.
Tweede helft:
Jansen; Bassett, Taabouni, Azarkan, Baars, Benita, Hartjes, Dermane, Naujoks, Van der Zeeuw, Groen.


Foto: ANP