Feyenoord swingt naar ruime uitzege op Go Ahead Eagles: 1-5

19 October 2024, 23:40 uur
ANP

Feyenoord heeft de Eredivisie na de interlandbreak hervat met een overtuigende uitzege op Go Ahead Eagles. De Rotterdammers swingden in de Adelaarshorst van Deventer en wonnen met 5-1. Ibrahim Osman, Antoni Milambo en Quinten Timber scoorden voor rust, Ayase Ueda en Julián Carranza waren in de tweede helft trefzeker. Invaller Oliver Edvardsen redde tien minuten voor tijd de eer voor de thuisploeg.

De club van trainer Brian Priske profiteerde van de nederlaag van AZ tegen koploper PSV en klom naar de derde plaats met 16 punten uit acht duels. Feyenoord is met vier overwinningen en vier gelijke spelen dit seizoen nog altijd ongeslagen. De Eagles handhaafden zich ondanks het verlies op de zevende plaats.

Feyenoord maakte vanaf het beginsignaal een gretige en energieke indruk. Na een kwartier viel de eerste goal. Het ging fout in de opbouw bij Go Ahead, waardoor Osman de bal in bezit kreeg. De snelle Ghanees aarzelde geen moment; hij passeerde verdediger Aske Adelgaard en joeg de bal daarna hard langs doelman Luca Plogmann. Het was zijn eerste treffer voor Feyenoord.

Weinig inbrengen

Kort daarna belandde de bal na goed storen voor de voeten van Milambo, die door de Deventer defensie sneed en de bal keurig in het doel schoot. Vlak voor rust gaf Timber de suprematie glans door eerst de bal te veroveren en direct daarna af te ronden met een zuiver afstandsschot.

In de tweede helft controleerde Feyenoord beheerst de voorsprong en beloonde de ploeg in de 58e minuut een fraaie combinatie met de vierde treffer. Timber zette de aanval op, die via Igor Paixão bij Osman kwam. Hij gaf voor op Milambo, die handig overstapte en Ueda alle ruimte gaf de aanval af te maken.

Go Ahead, dat het dit seizoen bepaald niet slecht doet en voor de interlandbreak nog met 4-1 Heracles Almelo had verslagen, kon weinig inbrengen. Pas nadat de Argentijnse invaller Carranza de vijfde goal voor Feyenoord had verzorgd, kwam de thuisclub een beetje tot leven met de treffer van Edvardsen als gevolg.