Feyenoord tenslotte happy met gelijkspel

22 October 2020, 22:59 uur
Youtube Feyenoord
Senesi: tweemaal geel

Feyenoord heeft in de eerste groepswedstrijd in de Europa League genoegen moeten nemen met 0-0. De ploeg van trainer Dick Advocaat deed zichzelf daarmee tekort. De Rotterdammers verzuimden een technisch en tactisch overwicht in de stand tot uitdrukking te brengen.

Steven Berghuis miste in de beginfase een strafschop en met name aanvaller Bryan Linssen liet daarna eveneens enkele grote kansen liggen. In de slotfase, na het vertrek van verdediger Marco Senesi (twee keer geel) in de 73e minuut, kwam Feyenoord nog een paar keer goed weg. Doelman Justin Bijlow, die in een prima vorm verkeert, hield zijn ploeg overeind.

Feyenoord, met Orkun Kökcü voor de geblesseerde Leroy Fer, startte sterk in Zagreb. De Rotterdamse ploeg kreeg al in de achtste minuut een uitgelezen kans om op voorsprong te komen. Mark Diemers anticipeerde goed op een harde voorzet van João Carlos Texeira, waardoor Kristijan Jakic in de problemen kwam. Hij vloerde Diemers waarna Berghuis mocht aanleggen van elf meter. De aanvoerder van Feyenoord schoot hard in, maar doelman Dominik Livakovic lag in de baan van het schot.

Na die meevaller kwam het fletse Dinamo Zagreb wat beter in de wedstrijd. Bijlow verrichtte in de 28e minuut een uitstekende redding door een doorgeschoten bal nog net uit zijn doel te tikken.

Bij Feyenoord kreeg buitenspeler Linssen een nieuwe kans als centrumspits. De 30-jarige aanvaller loopt in zijn eerste seizoen bij de Rotterdammers echter nog niet over van zelfvertrouwen. Dat bleek eens te meer in de 37e minuut. Diemers legde de bal panklaar op het hoofd van Linssen, die echter knullig in de handen van doelman Livakovic kopte.

Ook na de rust bleef Feyenoord de betere ploeg. De ploeg van Advocaat kwam voorin echter stootkracht tekort. Diemers bracht opnieuw Linssen in stelling. De Limburger schoot echter gehaast en te zacht in, waardoor Livakovic kon ingrijpen. Het Rotterdamse overwicht verdween na het gedwongen vertrek van Senesi. Met dank aan doelman Bijlow bleef Feyenoord in de slotfase een nederlaag bespaard.