mainImage

Feyenoord-trainer Slot rekent op vertrek Malacia

27 juni 2022, 16:03 uur
Sport, IJsselmondeNieuws, Echwel Rotterdam

Arne Slot houdt op korte termijn rekening met een vertrek van Tyrell Malacia. Dat zei de trainer van Feyenoord maandag na de eerste training ter voorbereiding op het nieuwe seizoen.

"Hij is nog wel speler van ons. Het is een andere partij nog niet gelukt om hem aan te trekken", zei Slot over zijn 22-jarige linksback en international van het Nederlands elftal. "Het zou echter een beetje dom zijn om te ontkennen dat er een club een concreet bod heeft gedaan. Maar hij heeft nog geen ander shirtje aan, dus ze zullen iets meer hun best moeten doen."

Verscheidene media meldden afgelopen week dat Malacia dicht bij een overgang is naar Olympique Lyon, de Franse club van trainer Peter Bosz.

Slot ziet het als compliment dat Malacia en andere spelers van Feyenoord in de belangstelling staan van buitenlandse clubs. "We wilden vorig seizoen leuk voetbal spelen en spelers zich laten ontwikkelen. Aan de voorkant had ik toen al het idee dat er veel potentie inzat. Het is gelukt om dat er snel uit te laten komen. Dat is een mooi samenspel geweest", aldus de coach.

Feyenoord hoopt met het geld van eventuele transfers de komende periode zelf ook versterking te halen. Slot: "Het wordt een flinke uitdaging om het elftal te versterken. Dat gaat niet met onbeperkte mogelijkheden. We zullen heel creatief moeten zijn. Ik houd me vast aan vorig seizoen, toen is dat ook gelukt. Een belangrijk verschil is dat we nu geen voorronden hoeven te spelen in Europa. De eerste competitiewedstrijd is pas over zes weken. We hebben dus meer tijd dan vorig jaar."

Slot ging na de eerste training van dit seizoen niet in op namen van eventuele versterkingen. Mohamed Taabouni (AZ), Calvin Stengs (OGC Nice) en Wilfried Gnonto (FC Zürich) werden de voorbije dagen aan de Rotterdammers gelinkt.

Slot zei wel contact te hebben gehouden met Guus Til. De middenvelder werd vorig seizoen gehuurd van Spartak Moskou en zou nu eigenlijk terug moeten keren naar Rusland. Vanwege de oorlog in Oekraïne mogen spelers in de Russische competitie hun contract met een jaar opschorten. "Na de voorbije interlandperiode heb ik even contact met hem gehad en ook gezegd dat hij eerst moest gaan genieten van een mooi seizoen. Binnenkort zullen we wel weer contact hebben over hoe we erin staan. Ik vind het niet gepast om zijn mening en onze mening weer te geven", zei Slot, die aangaf dat een akkoord over een hernieuwde samenwerking met Til sowieso niet op korte termijn valt te verwachten.


Door: ANP | Foto: ANP