Feyenoord-trainer Slot trots en ontevreden na zege op Cambuur

11 November 2022, 08:39 uur
ANP

Feyenoord heeft zich aan de kop van de ranglijst in de Eredivisie gemeld. De ploeg van Arne Slot boekte in de eigen Kuip een magere 1-0-zege op SC Cambuur en kwam in punten gelijk met koploper PSV.

Feyenoord en PSV hebben allebei 30 punten na dertien wedstrijden. De Eindhovense ploeg heeft wel een beter doelsaldo. Cambuur blijft met 8 punten op de zeventiende plaats staan.

Ondanks de lage klassering van Cambuur rekende Slot zich op voorhand niet rijk. De Feyenoord-trainer zal zich hebben gerealiseerd dat op 1 oktober de laatste competitiezege van zijn voormalige club juist een 3-0-overwinning op PSV was.

Snelle voorsprong

Een nieuwe stunt van Cambuur leek echter al snel ver weg. De thuisploeg opende al na vier minuten de score via Quilindschy Hartman. De 20-jarige verdediger, die al sinds zijn negende bij Feyenoord speelt, maakte zijn eerste doelpunt voor het eerste elftal door een rebound hoog en hard binnen te schieten, 1-0.

Feyenoord kreeg in de verder gezapige eerste helft nog twee grote kansen op de 2-0. Dávid Hancko kopte na 25 minuten een voorzet van Orkun Kökçü op de paal, waarna Igor Paixão even later een kopbal recht op keeper João Virgínia mikte. Cambuur was tussendoor gevaarlijk via Jamie Jacobs, maar hij kreeg zijn voet net niet achter een fraaie pass van Remco Balk. Leon Bergsma kopte vlak voor rust nog op de paal naast Justin Bijlow.

Ingreep Slot

Ook in de openingsfase van de tweede helft wisten de Feyenoord-aanvallers voor weinig gevaar te zorgen, waarna Slot binnen het uur ingreep door Patrik Walemark en Santiago Giménez in te brengen. De invallers waren meteen dicht bij een doelpunt: een inzet van Walemark werd op de lijn gered door Marco Tol, terwijl Giménez in kansrijke positie wild over het doel schoot.

Giménez en invaller Alireza Jahanbakhsh waren nog dreigend namens Feyenoord, maar de grootste kans was voor Cambuur-invaller Michael Breij. De vrije middenvelder wist vlak voor Bijlow een kopbal niet tussen de palen te mikken.