Feyenoord verliest in oefenduel van NEC

22 March 2023, 15:54 uur
ANP
Danilo.

Feyenoord was woensdag minder succesvol in een oefenduel met NEC. De Rotterdamse lijstaanvoerder verloor met 2-1 van de nummer 8 van de Eredivisie. Pedro Marques en Anthony Musaba maakten de doelpunten voor de ploeg uit Nijmegen, Danilo benutte een strafschop namens Feyenoord.

Sc Heerenveen en Vitesse hielden elkaar in evenwicht tijdens een oefenduel op Sportpark Skoatterwâld in Friesland: 1-1. Heerenveen opende twintig minuten voor tijd de score via Antoine Colassin, waarna Bartosz Bialek in de slotfase voor de gelijkmaker zorgde.

PSV heeft een 2-0-overwinning geboekt in een oefenwedstrijd tegen Anderlecht. Mohamed Nassoh en Mohammed Amin Doudah waren trefzeker voor de ploeg van trainer Ruud van Nistelrooij.

Bij afwezigheid van de internationals kreeg een aantal nieuwe gezichten de mogelijkheid om zich te tonen. Zo grepen de jonge middenvelders Nassoh (20) en Doudah (20), die allebei nog wachten op hun competitiedebuut in de hoofdmacht, hun kans door voor rust te scoren.

PSV staat met nog acht wedstrijden te gaan op de derde plaats in de Eredivisie met 8 punten achterstand op koploper Feyenoord. Anderlecht is bezig aan een matig seizoen in de Jupiler Pro League, waarin het de achtste plaats bezet. De ploeg van Brian Riemer staat wel in de kwartfinales van de Conference League, waar het over drie weken AZ treft.