Feyenoord wacht al negentien duels op een uitzege op Ajax

16 March 2023, 15:58 uur
Sport
mainImage
ANP

Feyenoord is de laatste jaren niet succesvol in uitwedstrijden tegen Ajax. Van de laatste negentien klassiekers in de Johan Cruijff ArenA verloor de club er zeventien. Twee ontmoetingen eindigden gelijk. De laatste zege van Feyenoord in Amsterdam dateert van 28 augustus 2005 (1-2), met dank aan doelpunten van Salomon Kalou en Dirk Kuijt.

Ajax en Feyenoord strijden zondag in een onderling duel om de koppositie van de Eredivisie. De bezoekers verdedigen een voorsprong van 3 punten. De thuisploeg uit Amsterdam heeft een beter doelsaldo. Ajax stond dit seizoen op 12 november voor het laatst bovenaan na een gelijkspel bij FC Emmen (3-3). Feyenoord won een dag later van Excelsior (5-1) en ging als koploper de winterstop in.

Feyenoord en Ajax troffen elkaar op 22 januari in De Kuip voor een competitiewedstrijd (1-1). De huidige koploper van de Eredivisie maakte een einde aan een serie van zes nederlagen op rij tegen de rivaal uit de hoofdstad. Ajax en Feyenoord troffen elkaar tot dusver 193 keer in alle competities. Ajax won 91 keer en Feyenoord stapte 56 keer met een zege van het veld.

John Heitinga verloor als speler nooit met Ajax van Feyenoord (zeven overwinningen en drie gelijke spelen). De opvolger van de ontslagen Alfred Schreuder is na zeven competitieduels als trainer nog zonder puntenverlies in de Eredivisie. Coach Morten Olsen won zijn eerste elf competitieduels met Ajax.

Feyenoord is dit seizoen al achttien wedstrijden ongeslagen in de Eredivisie, na een nederlaag van 18 september tegen PSV (4-3). De ploeg van Arne Slot veroverde in deze competitie al 21 punten na een achterstand (zes overwinningen en drie gelijke spelen). Sinds de komst van trainer Slot won Feyenoord dertien competitieduels na een achterstand.


Door: ANP