Feyenoord wil Jordy Clasie huren

13 July 2018, 00:57 uur
Sport
mainImage
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Feyenoord is bezig met de terugkeer van zowel Jordy Clasie als Daryl Janmaat naar De Kuip. Met name Clasie, bankzitter van Southampton, wil dolgraag de overstap maken naar zijn oude club. Technisch directeur Martin van Geel is inmiddels druk in onderhandeling met Southampton, volgens VI.

De Engelse club lijkt bereid om de middenvelder te verhuren, zoals ze dat afgelopen half jaar al deden aan Club Brugge. Clasie (27) heeft bij de Engelse club aangegeven alleen nog maar naar Feyenoord te willen. De Haarlemmer zegt  zich ongelukkig te voelen in het buitenland en wil bij zijn oude liefde de draad weer oppikken.

''In China, op trainingskamp met Southampton, staat Clasie in de startblokken. Met hem heeft Feyenoord al contact gehad voor de opvolging van El Ahmadi. De club weet dat Clasie bijna op zijn knieën terug wil. Hij is niet gelukkig in het buitenland, maar een deal met Southampton is zo makkelijk nog niet'', aldus VI.

Volgens VI wil Southampton iets terugzien van de vijftien miljoen euro die het drie jaar geleden betaalde om Clasie naar Engeland te halen. 'De komst van Clasie wordt dus een kwestie van lang onderhandelen en misschien gegoten in een huurconstructie met optie tot koop.'

Ook Janmaat, die tussen 2012 en 2014 bij Feyenoord onder contract stond, wil volgens VI terugkeren. Hij beschikt bij Watford echter over een doorlopend contract en stond afgelopen seizoen regelmatig in de basiself. Watford zal niet van plan zijn Janmaat voor niets te laten gaan.''Ook in zijn geval zal Feyenoord creatief moeten zijn tijdens de onderhandelingen, al is het voordeel dat Janmaat zelf een terugkeer ziet zitten.''