Feyenoord wil succesvolle week met zege op Sparta afsluiten

9 February 2024, 16:37 uur
Sport
mainImage
ANP

Feyenoord wil zondag een succesvolle week passend afsluiten met een thuiszege op Sparta Rotterdam. De club heeft iets goed te maken in de stadsderby. Eerder dit seizoen eindigde het uitduel in een gelijkspel (2-2). "Wij kwamen daar goed weg, omdat we een kwartier voor tijd nog met 2-0 achter stonden", weet trainer Arne Slot zich nog te herinneren.

"Alleen al in die wedstrijd werd voor mij duidelijk dat Sparta ook dit seizoen weer over goede spelers beschikt", vertelt Slot op de website van Feyenoord. "Ze spelen goed en verzorgd voetbal en op basis daarvan hebben ze qua resultaat niet altijd gekregen wat ze verdienden. Daarnaast komen ze zeker in uitwedstrijden goed voor de dag."

Feyenoord was afgelopen week tweemaal te sterk voor AZ. De competitiewedstrijd in Alkmaar leverde een 1-0-zege op. Feyenoord schakelde AZ woensdag uit in het bekertoernooi (2-0). Slot zag Justin Bijlow, Gernot Trauner en Quinten Timber afgelopen week geblesseerd afhaken. Bijlow staat acht weken aan de kant met een kuitblessure. Trauner is volgens Feyenoord "meerdere weken" niet inzetbaar door een hamstringblessure. Timber heeft een hersenschudding opgelopen en mist in ieder geval het duel met Sparta.

Alireza Jahanbakhsh keert terug in de selectie van Feyenoord. Hij was de afgelopen weken met Iran actief op de Azië Cup. Slot kan voorlopig ook geen beroep doen op de geblesseerde Thomas van den Belt en Gjivai Zechiël.

Feyenoord staat tweede in de Eredivisie, met een achterstand van 10 punten op koploper PSV en een voorsprong van 5 punten op FC Twente.

 


Door: ANP