Feyenoord wil voor topper tegen PSV nog niet over titel dromen

29 January 2023, 16:34 uur
Sport
mainImage
ANP
Arne Slot.

Voor de tweede keer binnen een week verzuimde Feyenoord een topwedstrijd winnend af te sluiten. De koploper uit Rotterdam verspeelde in de uitwedstrijd bij FC Twente een voorsprong (1-1), net als afgelopen zondag in een volle Kuip tegen Ajax. "We hebben eigenlijk 4 punten laten liggen", concludeerde trainer Arne Slot.

Toch voert Feyenoord de Eredivisie aan na negentien speelronden, met een voorsprong van 2 punten op AZ. PSV begint volgende week met een achterstand van 4 punten aan de topper tegen de koploper uit Rotterdam. "Voor mij is Feyenoord nu de beste ploeg van de Eredivisie", zei trainer Ruud van Nistelrooij zaterdag na een moeizame zege op Go Ahead Eagles (2-0). "Zij zijn de favoriet."

Van Nistelrooij kreeg zondag bijval van Ron Jans. "Ik kijk liever alleen naar mijn eigen ploeg", zei de coach van FC Twente. "Maar Feyenoord maakt in mijn ogen dit seizoen een goede kans."

Trainer Slot wil voorlopig nog niet over de eerste landstitel sinds 2017 voor Feyenoord dromen. "We komen van ver", zei de coach die afgelopen zomer veel dragende spelers zag vertrekken. "Ik weet nog goed hoe we onze eerste oefenwedstrijd van dit seizoen verloren. FC Kopenhagen was na een zege van 7-0 boos omdat we nauwelijks tegenstand hadden geboden."

Slot heeft van Feyenoord weer een succesvolle ploeg gemaakt. Hij kiest bijna wekelijks voor andere spelers, maar ze weten allemaal wat ze moeten doen. AZ komt twee weken na PSV ook naar De Kuip. De lijstaanvoerder krijgt dus de komende weken opnieuw de kans om de concurrentie verder op achterstand te zetten. Iets wat tegen Ajax en FC Twente niet lukte.

Feyenoord speurt ook nog naar versterkingen. De club is gecharmeerd van middenvelder Thomas van den Belt van PEC Zwolle, al wilde Slot dat na het gelijkspel met FC Twente niet toegeven. "Of hij onze eerste keus is?", herhaalde hij een vraag van een verslaggever. "Nee, dat was Ramiz Zerrouki van FC Twente. En als we hem willen hebben dan moeten we hem ook kunnen betalen. PEC Zwolle zal hem ook niet graag kwijt willen."

"We doen het hartstikke goed", zei Slot. "Ik denk dat we nog geen punt hebben gestolen in de Eredivisie en we doen ook nog mee in Europa. Maar we kunnen niet zomaar met een zak geld een speler halen. Maar ook dat weten we. Dat moeten we accepteren."

 


Door: ANP