Feyenoords eSporters naar Japan

12 September 2018, 14:55 uur
Sport
mainImage
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Feyenoords eSporters YimmieHD en JaeyD reizen volgende week af naar Japan voor een vriendschappelijke wedstrijd tegen twee collega’s van Urawa Red Diamonds. In hun allereerste internationale FIFA 19-wedstrijden nemen zij het op tegen de Japanse topspelers Curl en Fantom.

De twee eSporters van Feyenoord spelen eerst een 1-tegen-1-wedstrijd en de showmatch wordt afgesloten met een wedstrijd tussen de twee duo’s. Deze duels worden gespeeld op het hoofdpodium van de Tokyo Game Show, één van de grootste gamebeurzen ter wereld. Beide clubs spelen deze speciale showmatch op 20 september met hun eigen team (Feyenoord tegen Urawa Red Diamonds).

Speciale relatie
De showmatch wordt door de Japanse eSports Union georganiseerd en ondersteund door de Nederlandse ambassade in Japan. De wedstrijden staan symbool voor de speciale relatie tussen Japan en Nederland in het algemeen en de warme band tussen Feyenoord en Urawa Red Diamonds in het bijzonder.

Deze band dateert al uit 2001, toen Feyenoord Shinji Ono overnam van de Japanse grootmacht. Dit jaar nog bracht Urawa al een aantal bezoeken aan Feyenoord. Zo ontmoetten Feyenoords algemeen directeur Jan de Jong en Urawa-president Keizo Fuchita elkaar deze zomer op trainingscomplex 1908.