Frans van Aalen erelid honkbalbond

27 November 2021, 23:17 uur
Sport
mainImage
Frans van Aalen (r)

Frans van Aalen, de 81-jarige oud-voorzitter van Neptunus honkbal, is door het bestuur van de KNBSB voorgedragen als erelid. De naam van Fans van Aalen is onlosmakelijk verbonden aan het honkbal in Nederland. Hij was bondsbestuurder en is altijd betrokken geweest bij het landelijke beleid met in zijn portefeuille; competitiestructuur, sponsoring bijzondere evenementen en nationale teams. In de jaren 90 was hij tevens penningmeester van de Wereldbond (IBAF). 

De KNBSB benoemde Frans van Aalen al in 2003 tot lid van verdienste. Eerder dit jaar kreeg hij een Rotterdamse onderscheiding, die hem werd opgespeld door burgemeester Aboutaleb. De hoogste onderscheiding bij zijn eigen club - de titel van erelid - draagt hij al jaren.

Onder zijn leiding haalde Neptunus een lange reeks van nationale en Europese titels. De eerste landstitel werd in 1981 gewonnen. Daarna volgde nog 18 landstitels, waarmee Neptunus de meest succesvolle vereniging in de historie van het honkbal is.

Neptunus won verder vijftien keer een Europa Cup en zeven keer de Europese Supercup en in alle gevallen was Frans van Aalen de bestuurlijke animator. ''Hij wil winnen'', zei oud medespeler Joop van Krimpen tien jaar geleden in de documentaire over Neptunus over de man die vanaf zijn tiende jaar lid is van Neptunus, zowel jeugdvoetballer als jeugdhonkballer is geweest aan de Abraham van Stolkweg en in het eerste negental van de Drietanders catcher was.