Fraser FC Utrecht? Tomasson Sparta in plaats van Heerenveen?

2 January 2022, 01:29 uur
Sport
mainImage
Jon Dahl Tomasson

De 45-jarige oud-Feyenoorder Jon Dahl Tomasson, die het Zweedse Malmö FF naar twee landstitels leidde, keert terug in Rotterdam waar zijn beide zonen school gaan. Hij is in de eredivisie kandidaat bij Heerenveen, PEC en Fortuna, maar het is zelfs niet uitgesloten dat hij in de nabije toekomst heel dicht bij huis blijft als de trainerscarrousel versneld op gang komt en Sparta-trainer en assistent-bondscoach Henk Fraser naar verwachting wordt weggehaald door FC Utrecht. 

Fraser heeft weliswaar een doorlopend contract bij Sparta, maar dat is afgesloten om enerzijds Fraser zekerheid te bieden, anderzijds Sparta aan een afkoopsom te helpen. 

Het vernederlandste gezin van Jon Dahl Tomassen woont in Kralingen. Zijn kinderen voetballen in de stad waar hij met Feyenoord in 2002 Europees furore maakte en hij heeft ze – zegt hij – te veel gemist gedurende zijn overigens succesvolle Zweedse periode. Malmö FF wilde de Deen behouden, maar hij ziet ervan af.

Tomasson, die in 1994 op 18-jarige leeftijd bij Heerenveen kwam, vervolgens uitgeleend nog 23 wedstrijden bij Newcastle United speelde voordat hij bij Feyenoord kwam en daarna (slim) transfervrij naar AC Milan vertrok, was eerder in Nederland trainer van Excelsior en Roda JC.