Fraser wordt wel betrokken bij twee gerichte aankopen

19 December 2021, 00:50 uur
Sport
mainImage
Fraser

Gerard Nijkamp, de nieuwe technisch-directeur van Sparta, is vastberaden om de selectie van Sparta in de winterstop te versterken. Hij liet gisteren voor Sparta - Vitesse (2-2) weten een 'heel serieus budget' te hebben. Ook dat trainer Henk Fraser bij de besteding ervan een belangrijke rol gaat spelen. 

Die rol had Fraser niet in de aanstelling van Nijkamp. De Sparta-trainer prefereerde Mo Allach of John Metgod als opvolger van Henk van Stee. Hij werkte met beiden samen bij respectievelijk Vitesse en ADO. Ook zijn ze halve-Rotterdammers. De keuze van Nijkamp is aan Fraser niet voorgelegd. Uit betrouwbare bron weten we dat Sparta-directeur Laros, met wie Henk van Stee in onmin leefde, de aanstelling van de oud TD van PEC slechts heeft meegedeeld.   

Hoewel zaterdagavond een punt werd gepakt tegen Vitesse, staat Sparta nog altijd zeventiende in de eredivisie. "We moeten kijken waar we het team kunnen versterken. Er zijn al verschillende lijstjes gemaakt. We gaan de juiste beslissingen nemen en daar speelt Henk Fraser ook een belangrijke rol in."

''We kunnen echt met een paar gerichte aankopen dit team versterken. Je moet deze window niet gebruiken om acht spelers te vervangen, maar ik denk aan een middenvelder en een spits. En hopelijk ook nog één of twee jongens met het oog op de toekomst."