Fred Grim teleurgesteld na benoeming Fraser

25 March 2018, 14:55 uur
Sport
mainImage
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

De aanstelling van Henk Fraser als nieuwe trainer van Sparta heeft voor teleurstelling gezorgd bij Fred Grim. De huidige assistent-trainer werd door Dick Advocaat naar voren geschoven als nieuwe coach in Rotterdam, waar voetstoots werd aangenomen dat Grim inderdaad de nieuwe trainer zou worden.

“Iedereen bij Sparta weet dat Fred een enorme vakman is en hij was ook één van de kandidaten, maar de eerste kandidaat zei direct 'ja'", aldus de nieuwe technisch directeur Henk van Stee. "Ik heb Fred ingelicht, net als Dick Advocaat. Fred was teleurgesteld, want hij had het graag willen worden. Maar hij is, net als Advocaat, professional en ik ben er zeker van dat zij er alles aan doen Sparta in de eredivisie te houden.”

Van Stee is heel blij met de aanstelling van Fraser, die overkomt van Vitesse. "Henk is een jongen die op zijn gevoel werkt en bij Sparta heeft hij altijd een heel warm en apart gevoel gehad. Ik heb bij Feyenoord met hem samengewerkt. Hij had net afscheid genomen als speler, toen ik hem erbij nam als assistent bij die geweldige A1 met onder anderen Robin van Persie. Toen al zag je dat hij heel veel kwaliteiten heeft als trainer en in die vijftien jaar heeft hij zich enorm ontwikkeld en ervaring opgedaan."