Frederik Holst wil Sparta verlaten

24 May 2018, 11:35 uur
Sport
mainImage
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Frederik Holst heeft zijn hoop gevestigd op een nieuwe club. De rechtsback, die dit seizoen in alle competities 30 maal uitkwam in het rood-wit van Sparta, ziet zichzelf niet spelen in de eerste divisie.

Dat vertelt de 23-jarige Deen aan Bold, een bekend voetbalplatform uit zijn geboorteland. “Op dit moment wil ik genieten van mijn zomervakantie en daarna heb ik een gesprek met mijn zaakwaarnemer. Ik heb een goed gevoel dat ik een andere club zal vinden”, aldus Holst, die vorig jaar over kwam van Brøndby, waar hij sinds zijn jeugd speelde en nog een contract heeft bij Sparta tot 2020.

Terug naar Denemarken wil Holst niet. “Dat gaat op een gegeven moment gebeuren, maar hopelijk een paar jaar later. Ik ben blij in Nederland, waar ik op een goed niveau heb gespeeld. Het verheugt me dat het ook in het buitenland goed bevalt.”

* FC Twente heeft zijn zinnen gezet op een andere verdediger van Sparta. Twente Insite meldt dat de club Sander Fischer op de korrel heeft. De 29-jarige verdediger heeft een degradatieclausule in zijn contract, waardoor hij ondanks een nog één jaar doorlopend contract transfervrij mag vertrekken. Fischer speelde eerder voor onder meer Emmen, NAC, Excelsior en Go Ahead Eagles.

Naast Fischer heeft FC Twente ook belangstelling voor Christian Maghoma. De aanvoerder van Tottenham Hotspur onder 23 was afgelopen week op proef bij de Tukkers. De boomlange verdediger hield daar een goed gevoel aan over, maar er zijn meer kapers op de kust.