Geertruida verlengt contract bij Feyenoord met een jaar

18 March 2023, 17:26 uur
Sport
mainImage
ANP

Lutsharel Geertruida gaat zijn contract bij Feyenoord met een jaar verlengen. De 22-jarige verdediger, die vrijdag door bondscoach Ronald Koeman voor het eerst werd opgeroepen voor het Nederlands elftal, verbindt zich tot de zomer van 2025 aan de Rotterdamse club. Geertruida maakte dat bekend voorafgaand aan de laatste training voor de topper van zondag tegen Ajax.

De Rotterdammer, afkomstig uit de jeugdopleiding van Feyenoord, showde aan de duizenden fans op trainingscomplex Varkenoord een shirt met achterop zijn achternaam en het getal 2025. Geertruida is al enkele jaren een vaste waarde bij Feyenoord. De ploeg van trainer Arne Slot verdedigt in de Klassieker in Amsterdam een voorsprong van 3 punten op Ajax.

"Iedereen weet dat Feyenoord mijn club is", aldus Geertruida. "Bijtekenen is niet alleen goed voor mij, maar ook voor Feyenoord. Ik voel dat ik hier nog niet klaar ben, niet in de laatste plaats omdat het een grote wens van me is om met Feyenoord grote successen te boeken. Vorig seizoen was al bijzonder met de finale van de Conference League en dit jaar gaat het nog beter, ook met mij als voetballer. Het feit dat ik nu bij de selectie zit van het Nederlands elftal, is voor mij een extra bevestiging dat ik op de goede weg ben. Het maakt me ongelooflijk trots dat ik als jongen van Rotterdam-Zuid geselecteerd ben voor het grote Oranje."

Geertruida verlengde in 2021 al zijn contract met twee jaar, tot medio 2024. Hij speelde 141 officiële wedstrijden voor Feyenoord en maakte daarin veertien doelpunten.

 


Door: ANP