Geertruida vervangt Pedersen bij Feyenoord tegen NEC

24 September 2021, 15:53 uur
Sport
mainImage
ANP

Lutsharel Geertruida staat zaterdag voor het eerst dit seizoen in de basis bij Feyenoord. De jeugdinternational vervangt in de competitiewedstrijd tegen NEC de geblesseerde rechtsback Marcus Pedersen. Geertruida stond zelf maanden aan de kant vanwege een knieblessure en maakte onlangs bij de beloften zijn rentree.

De 21-jarige Rotterdammer viel daarna twee keer in bij het eerste elftal. Tegen NEC staat Geertruida aan de aftrap. "Het is natuurlijk niet prettig dat Pedersen geblesseerd is, maar het is wel een luxe om dan over Lutsharel te kunnen beschikken", zei trainer Arne Slot. De Engelse aanvaller Reiss Nelson traint weliswaar mee met de groep, maar de 21-jarige huurling van Arsenal is nog niet klaar voor speelminuten.

"NEC is heel erg goed aan het seizoen begonnen. Ze hebben al drie keer de 'nul' gehouden en alleen een grote nederlaag geleden tegen Ajax, maar ze zijn niet de enige die dat is overkomen", aldus Slot over de tegenstander in De Kuip.

Met 12 punten uit vijf wedstrijden staat Feyenoord op de vierde plaats in de Eredivisie. De ploeg van Slot boekte vorige week een overtuigende zege in de topper tegen PSV (0-4). Feyenoord heeft met een wedstrijd minder gespeeld 4 punten achterstand op koploper Ajax.


Door: ANP