Geflatteerde nederlaag Jong Sparta: 3-0

9 February 2019, 19:58 uur

Jong Sparta heeft bij Rijnsburgse Boys een ruime, maar geflatteerde nederlaag geleden: 3-0. Het krachtsverschil was zeker niet zo groot als de uitslag doet vermoeden.

Voor rust had Jong Sparta zelfs het betere van het spel, al kwam de ploeg van trainer Jeroen Rijsdijk amper tot uitgespeelde kansen. Spits Ragnar Ache werd vaak gezocht, maar de eindpasses waren onvoldoende hem echt in stelling te brengen. Youssef El Kachati en Abdulsamed Abdullahi konden gevaarlijk uithalen, maar hun pogingen werden geblokt. Op slag van rust kwam Rijnsburgse Boys uit een hoekschop via Jeroen Meefoutop: 1-0.

De tweede helft was amper begonnen of de 2-0 viel uit een nieuwe hoekschop. El Kachati kreeg na een goede aanval een enorme kans op de aansluitingstreffer, maar hij mikte naast. Na slordig uitverdedigen besliste Furhgill Zeldenrust het duel in Rijnburg definitief. Het Spartaanse slotoffensief bleek vergeefs.

Opstelling Jong Sparta: Fabrie, De Winter, Bouwense (70. Boukhari), Van Unen, Heuvelman, Ripmeester (70. Mijnans); Sanches, Van Hoeven, Abdullahi; Ache, El Kachati (61. Dos Santos).