Geschorste Van Dijk verlaat trainingskamp van Oranje

12 October 2024, 12:16 uur
Sport
mainImage
ANP

Virgil van Dijk reist toch niet met het Nederlands elftal naar München voor het uitduel van maandag met Duitsland in de Nations League. De aanvoerder kiest voor extra rust ter voorbereiding op een drukke periode met Liverpool.

Van Dijk en zijn ploeggenoten bij de Engelse topclub staan na de interlandperiode binnen elf dagen tegenover Chelsea, RB Leipzig, Arsenal en Brighton & Hove Albion. De verdediger mist de wedstrijd tegen Duitsland omdat hij vrijdagavond met twee gele kaarten van het veld moest in het uitduel met Hongarije (1-1).

Van Dijk verklaarde na het duel dat hij, ondanks zijn schorsing, bij Oranje wilde blijven om te herstellen en zijn ploeggenoten te steunen.

Bondscoach Ronald Koeman roept geen vervanger op voor Van Dijk. Hij overweegt Micky van de Ven centraal in de defensie te zetten, wat ruimte maakt voor Jorrel Hato of Ian Maatsen links in de defensie.

Koeman kan ook kiezen Matthijs de Ligt centraal op te stellen, waardoor Van de Ven weer als linksback kan spelen. De kans lijkt ook groot dat Oranje met een andere spits tegen Duitsland gaat voetballen. Brian Brobbey speelde vorige maand een goede wedstrijd tegen de Duitsers in de Johan Cruijff ArenA (2-2). Hij krijgt mogelijk de voorkeur boven Joshua Zirkzee.

Oranje vertrekt aan het einde van de ochtend van Boedapest naar München en traint daar rond 17.00 uur.
 

 


Door: ANP