Giménez scoort in achtste competitieduel op rij voor Feyenoord

14 May 2023, 18:57 uur
ANP

Topscorer Santiago Giménez van Feyenoord heeft voor het achtste duel op rij gescoord in de Eredivisie. De Mexicaanse spits maakte ook in de kampioenswedstrijd tegen Go Ahead Eagles in De Kuip een doelpunt. Hij bracht zijn ploeg in de 18e minuut met de 2-0 nog dichter bij de zestiende landstitel. Enkele minuten eerder had Oussama Idrissi de thuisclub op voorsprong gezet. Feyenoord zegevierde uiteindelijk met 3-0 en stelde zo de zestiende landstitel veilig.

Alleen Cor van der Gijp (negen wedstrijden op rij in 1957, acht in 1957 en 1960), Pétur Pétursson (acht in 1979) en Dirk Kuijt (acht in 2004) scoorden ook in minimaal acht competitieduels op rij voor Feyenoord.

Giménez evenaarde vorige week al een record in de Eredivisie. De spits maakte beide doelpunten in het uitduel met Excelsior (0-2). Hij had toen in acht uitwedstrijden op rij in de competitie gescoord. Slechts drie spelers gingen hem daarin voor. Arie de Oude (DWS, 1960-1961), John Eriksen (Roda JC, 1983-1984) en Afonso Alves (sc Heerenveen, 2006-2007) troffen ook in acht uitduels op rij doel in de Eredivisie.

Giménez is de topscorer van Feyenoord in de Eredivisie met voorlopig vijftien goals. De Mexicaan maakte dertien treffers na de winterstop.