Golfer Luiten valt ver terug in doorweekt Schots Open

3 October 2020, 19:59 uur
Sport
mainImage
ANP

Golfer Joost Luiten is in de derde ronde van het Schots Open flink geduikeld in het klassement. De Nederlander had veel moeite op de natte Renaissance Club in North Berwick, waar de aanhoudende regen doorweekte greens veroorzaakte.

Luiten, die na de openingsronde nog de tweede plaats deelde, zakte met een score van 76 slagen (vijf boven par) naar de 31e plaats. Hij schreef een double bogey en vijf bogeys op zijn kaart en zette daar slechts twee birdies tegenover.

De geboren Bleiswijker, die een regenpak en dikke handschoenen tegen de kou droeg, gaat zondag de slotronde in met zeven slagen acherstand op de koploper. Dat is de Brit Robert Rock, die ondanks een ronde van 72 slagen (één boven par) de leiding behield met totaal -9. Vier golfers staan tweede op -7, twee slagen achter Rock.

Het Schots Open is een van de toonaangevende toernooien in de Europese Tour en maakt deel uit van de Rolex Series. Er zijn veel punten te verdienen voor de wereldranglijst en het prijzengeld bedraagt 7 miljoen dollar.


Door: ANP