mainImage

Greg Muller nieuwe coach Neptunus

26 september 2022, 07:00 uur
Sport

Neptunus heeft Greg Muller aangesteld als de nieuwe hoofdcoach van het eerste honkbalteam. De 31-jarige Amerikaan was afgelopen seizoen nog als speler actief voor Curaçao Neptunus, maar zet nu een punt achter zijn spelersloopbaan en krijgt per direct de leiding over de groep. Muller neemt de rol over van Raily Legito die na het teleurstellend verlopen seizoen vertrok.

Muller groeide op in Massapequa, New York en speelde op het hoogste collegeniveau in Amerika voor University at Albany. Eind 2016 verhuisde hij naar Nederland en meldde zich bij Neptunus met de ambitie om jeugdcoach te worden. Gezien zijn ervaring en kwaliteiten werd hij echter als speler toegevoegd aan de selectie van Curaçao Neptunus.

Voor de Rotterdamse ploeg speelde hij uiteindelijk in zes seizoenen bijna 200 wedstrijden. Als speler kwam hij voornamelijk in actie als buitenvelder en 1e honkman. In de tijd in Rotterdam won hij met zijn ploeg twee keer de landstitel en één keer de European Champions Cup.

In het dagelijks leven is Muller accountant voor Ernst & Young in Rotterdam. Hij woont in Rotterdam en is getrouwd met Daphne Voormolen, die aanvoerder is bij dames-1 van hockeyclub Victoria Rotterdam.

 

 


Foto: Robert C. Bos