Griekspoor krijgt laatste wildcard Rotterdam

7 February 2020, 11:48 uur
Sport
mainImage
Wikipedia

Tennisser Tallon Griekspoor neemt komende week deel aan het ATP-toernooi van Rotterdam. De Nederlandse tennisser heeft van de organisatie de laatste te vergeven wildcard gekregen. Eerder kregen het Italiaans toptalent Jannik Sinner en Nederlands beste tennisser Robin Haase een uitnodiging voor het toernooi dat maandag in Ahoy begint.

"We willen natuurlijk graag zo veel mogelijk Nederlandse spelers in actie zien tijdens het toernooi. De Nederlandse fans zien graag ‘eigen’ spelers het opnemen tegen de wereldtop", lichtte toernooidirecteur Richard Krajicek toe. "Tallon stond al even op de lijst, maar we houden altijd tot het laatste moment een plek vrij voor onvoorziene omstandigheden. Het is mooi dat we hem weer in het hoofdtoernooi kunnen laten spelen."

Griekspoor, de nummer 175 van de wereld, komt voor de vierde keer in actie tijdens het ABN AMRO World Tennis Tournament. Bij zijn debuut in 2017 was de Luxemburger Gilles Müller in de eerste ronde te sterk, maar in 2018 en 2019 zorgde hij tweemaal voor een verrassing door respectievelijk de Zwitser Stan Wawrinka en de Rus Karen Chatsjanov te verslaan.


Door: ANP