Griekspoor naar halve finales en droomt van titel in Ahoy

17 February 2024, 11:07 uur
Sport
mainImage
ANP
Tallon Griekspoor.

Tallon Griekspoor droomt van de titel bij het ABN AMRO Open. In Rotterdam plaatste de tennisser zich vrijdagavond voor het tweede jaar op rij voor de halve finales door de Fin Emil Ruusuvuori te verslaan: 7-5 7-6 (4).

De Nederlander legt zich naar eigen zeggen veel druk op. Tegen de Fin voelde hij ook dat anderen veel van hem verwachtten. "Maar ik ben erg gelukkig met mijn optreden vanavond. Ik moest goed serveren en dat lukte. Daarnaast gebruik ik graag de backhandslice tegen deze tegenstander, want hij slaat alles hard", aldus Griekspoor direct na de wedstrijd tegenover de ATP.

De huidige nummer 29 van de wereld speelt graag in eigen land. Vorig jaar won hij al de grastitel in Rosmalen, nu droomt hij van de winst in Ahoy. "Ik ben blij terug te zijn in de halve finale. Spelen in Nederland vind ik geweldig. Het zou geweldig zijn als ik ook hier kan winnen, maar ik geniet nu vooral van elk moment."

Tennisser Jannik Sinner heeft zich bij het ABN AMRO Open geplaatst voor de halve finales. Daarin treft de 22-jarige titelfavoriet zaterdag Tallon Griekspoor. Sinner won na een opgave van de Canadees Milos Raonic. Op dat moment stond het 7-6 (4) 1-1.

De andere halve finale in Rotterdam gaat zaterdag tussen de Australiër Alex de Minaur en de Bulgaar Grigor Dimitrov. Zij plaatsen zich al eerder op de dag. De finale is zondag.