Dagblad010 | Grimmige reacties van Feyenoord-supporters

Grimmige reacties van Feyenoord-supporters

mainImage

De reacties op de verschillende supporterssites van Feyenoord worden steeds grimmiger nu de aandeelhouders van de N.V. Stadion akkoord zijn gegaan met de statutenwijziging, die de raad van commissarissen meer bewegingsvrijheid geeft om De Kuip te verlaten. Maar vooral de aankondiging van stadion-directeur Jan van Merwijk dat de zitplaatsen in het nieuwe stadion aan de lange zijde kunnen oplopen naar 700 euro (Q-U) en 1000 euro (W-Z) viel fout. Supporters roepen elkaar nu op tot actie.  

Ook de mededeling dat het nieuwe stadion van Feyenoord vast schuivend dak krijgt in plaats van ‘een regenscherm’ vond geen genade. Wel dat er een spelerstunnel komt naar het voorbeeld van De Kuip en er geen gracht wordt aangelegd. Volgens OMA-architect David Gianotten blijven de bouwkosten 365 miljoen. De geplande voetbaltempel op Zuid telt drie ringen: twee met 20.000 plaatsen en de bovenste met 23.000.

Een ellenlange rij aan verontwaardigde tweets op de talrijke supporterssite van Feyenoord begeleidt de besluiten van de raad van commissarissen, die de pers niet toestond aanwezig te zijn in de Kuip en ook geen berichtgeving van de vergadering deed op de gezamenlijke site van Feyenoord. Vooral op het twitteraccount van ‘Stop Feyenoord City’ was het prijs. ‘’Als nu je ogen nog niet opengaan ligt het niet aan je ogen, maar aan de vertaalslag in je hersenen’’, twitterde supporter Martin de Goede en dat was één van de vriendelijkste reacties.

‘’Betaal je straks 1000 euro voor een seizoenkaart, krijg je straks ook nog boete als je niet met die fiets-combi komt’’, meldde supporter Ewout Gordijn, om er aan toe te voegen: ‘’Lekker gewerkt, pik@Jan de Jong.’’ En van lieverlee werd het grimmiger, in de trant van: ‘’Donderstraal op met je dak.’’ En: ‘’Zielig voor die jonge eigen spelers die straks de kar moeten trekken dat uitgerekend wij dan in actie moeten komen.’’

 


Foto: OMA Architecten