Grote zege voor Neptunus na moeizame start

19 April 2024, 13:31 uur
Sport
mainImage
Ryan Huntington

door Jan van der Sande

De tweede serie van drie wedstrijden begon voor Curaçao Neptunus met een thuiswedstrijd tegen Quick.  De ploeg uit Amersfoort had nog geen wedstrijd gespeeld. Het team had veel spelers weg zien gaan en niemand had een idee wat voor kwaliteit er nog beschikbaar was. Hun startende werper was een bekende en hield Neptunus vier innings van scoren af. Uiteindelijk kregen de mannen van Greg Muller grip op de tegenstander en wonnen met een grote 11-1 uitslag.

Tom de Blok was de Rotterdamse starter en bij de tegenstander begon Jhan Rifaela. Laatstgenoemde had al regelmatig goede wedstrijden voor zijn team gespeeld. Ook nu begon hij goed. Ondanks dat zijn ploeg veel fouten maakte hield hij vier slagbeurten Neptunus van scoren af. In het eerste deel van die vierde inning had Quick brutaal een voorsprong genomen. Na de vier wijd voor Taylor Clemencia was de verre double van Enrique Hatma voldoende om de 0-1 op het bord te krijgen.

Neptunus had al vijf lopers op de honken gehad, maar in de vijfde beurt leverde dat pas een resultaat op. Met drie honken bezet was de verre klap van Christian Diaz voldoende om Jesse Aussems de gelijkmaker te laten scoren.

De ban was gebroken want in de volgende drie innings werd er nog tienmaal gescoord door de thuisploeg. Totaal kwamen er twaalf hits van de Rotterdamse knuppels af en mede geholpen door de vijf veldfouten die de spelers van Quick maakten kwam er na iets meer dan drie uur spelen een einde aan de ongelijke strijd met 11-1.

Tom de Blok gooide 6 innings, gaf drie vrije lopen weg maar kreeg slechts twee hits te incasseren. Rijan Huntington nam zijn taak over en zorgde ervoor dat na acht slagbeurten de knuppels ingepakt konden worden.

Zaterdag is de return in Amersfoort, waarna zondagmiddag om 14.00 uur de derde ontmoeting weer aan de Abraham van Stolkweg zal zijn. Het volgende weekend speelt Neptunus niet omdat de competitie uit negen ploegen bestaat.