Halil Dervişoğlu vliegt zondag naar Londen

21 December 2019, 23:10 uur
Sport
mainImage
Screenshot FOX Sports

Halil Dervişoğlu vliegt morgen naar Londen. De in december 20 jaar geworden aanvaller van Sparta meldt zich dan bij Brentford F.C., dat hem opeist voor het tweede versie van de Engelse Championship (Keukendivisie). Brentford staat vijfde. De Britten betaalde afgelopen zomer drie miljoen euro voor de in Rotterdam geboren speler van Jong Turkije, die vanaf jonge leeftijd bij Sparta speelt.  

Henk van Stee, de technisch manager van Sparta, kon bij de tot standkoming van de transfer afgelopen zomer realiseren dat het talent dat achtereenvolgens door Alex Pastor, Dolf Roks, Dick Advocaat en zelfs lange tijd door Henk Fraser niet waardig genoeg voor een basisplaats werd gezien, gedurende de eerste helft van deze competitie in Rotterdam kon blijven. Pogingen om de huurovereenkomst te verlengen zijn wel ondernomen, maar mislukten.

Halil Dervişoğlu kreeg zaterdagavond tien minuten voor het einde van Sparta – AZ (3-0) een publiekswissel en traint maandag voor het eerst bij Brentford mee. Hij gaat vier ton per jaar verdienen.