Halve info Van Gils over gesprek met Feyenoord

19 December 2019, 15:49 uur
Sport
mainImage
Wethouder Van Gils (links)

Wethouder Arjan van Gils verklaarde donderdag tijdens het debat naar aanleiding van de bezwaren van de Provincie over de locatie van het nieuwe stadion (half in het water) dat hij vooral blij was dat de N.V. Stadion Feyenoord en de BVO Feyenoord in een gesprek met hem hun positivisme over de nieuwbouw hadden herbevestigd. Hij had om dat standpunt gevraagd omdat er bestuurs- en directiewijzigingen hadden plaats gevonden in de Feyenoord-familie.

Van Gils is de opvolger van nieuwbouwgrondlegger Adriaan Visser, van wie overal in de wandelgangen – zowel op het stadhuis als in De Kuip – wordt gezegd dat hij inzake de nieuwe Kuip de touwtjes op de achtergrond nog steeds volledig in handen heeft. Van Gils noemde donderdagmorgen de herbevestiging van de beide Feyenoord-entiteiten: goed nieuws.

Voor wie het goed nieuws, zei hij er niet bij. De bouwers? Het imago van Visser? Het imago van D66? Het imago van de RvC van de N.V. Stadion? Zijn eigen imago? Of versprak hij zich?

Bovendien vergat hij de raad te informeren dat de BVO Feyenoord in datzelfde gesprek had gezegd alléén voor een nieuw stadion te gaan als het voor de betaald voetbaltak goed is. En goed is: minimaal 25 miljoen gegarandeerde inkomsten per jaar. Twee weken geleden had Van Gils zelf nog gezegd dat dit onhaalbaar was.