mainImage

Hartstilstand wielrenner: ‘Heel heftig.’

Afbeelding is niet meer beschikbaar
9 april 2018, 15:50 uur
Sport

De wielerwereld treurt om de dood van de 23-jarige profrenner Michael Goolaerts die gisteravond bezweek aan de gevolgen van een hartstilstand tijdens Parijs-Roubaix. Zoetermeerder Dylan van Baarle reed met de Belg in de groep. ''Ik heb het heel angstig beleefd. Ik heb niet gezien dat hij die aanval kreeg, wel zag ik hem door de lucht vliegen en op de grond liggen. Dat beeld heeft zich nog de hele wedstrijd in mijn hoofd afgespeeld. Heel heftig,” laat de renner van Team Sky weten aan het Zoetermeers Dagblad.

Goolaerts viel op de tweede kasseienstrook, na ruim honderd kilometer koers, van zijn fiets en bleef roerloos liggen langs de kant van de weg. Daarna werd hij naar een ziekenhuis in Lille vervoerd waar hij ’s avonds overleed.

Parijs-Roubaix ging gewoon door, alsmede de huldiging. Peter Sagan won, Niki Terpstra (derde) werd de beste Nederlander en Van Baarle kwam als negentiende over de streep. De vraag is of de huldiging wel had moeten plaatsvinden, gezien de omstandigheden. ''Misschien hadden ze het wel moeten aanpassen. Ik heb daar eigenlijk niet over nagedacht, maar dat was denk ik wel gepast geweest”, aldus Van Baarle tegenover zoetermeersdagblad.nl.

Of de 25-jarige renner bang is voor hartproblemen als (extreem) topsporter? ''Natuurlijk ben ik ook bang, maar we worden elke winter door de molen gehaald en binnenste buiten gekeerd. We hebben veel medische testen. Dit kan helaas iedereen overkomen.”


Foto: Digitaal Dagblad