11 January 2020, 00:03 uur
Orange Pictures
Ache scoort gelijkmaker

door Piet Ocks

Henk Fraser heeft op de laatste dag van het trainingskamp in San Pedro del Pinatar nabij Murcia naar hartelust geëxperimenteerd in de afsluitende oefenwedstrijd tegen de Belgische middenmoter Waasland Beveren: 2-2. Bij de rust leidden de Belgen nog met 2-1.

Met de nieuwelingen Patrick Joosten en Mica Pinto als linkerspits en linksback, maar zonder de geblesseerde Bryan Smeets keek Sparta al na 5 minuten tegen een 1-0 achterstand aan door een treffer van Stefan Milosevic. Zeven minuten later maakte Dirk Abels uit een corner van Dante Rigo 1-1, waarna Mo Rayhi en Patrick Joosten hun schoten zagen gestopt.

Een fraaie treffer van Kobayashi in de kruising zette vlak voor rust Sparta op achterstand. Pas elf minuten voor tijd vond (de weer ingevallen) Ragnar Ache alsnog de gelijkmaker na een fraaie actie van Rayhi.

Met voldoening kon Sparta´s trainer terugkijken op het debuut van Patrick Joosten, die een prima indruk maakte als linkerspits. De komst van Mica Pinto betekent een hevige concurrentiestrijd met Lassane Faye, die weinig voor elkaar zullen onderdoen. Opvallend was de wissel van Adil Auassar, die werd vervangen door de al eerder gewisselde Ragnar Ache, die prompt de gelijkmaer op zijn naam bracht.

Opstelling Sparta: Harush (46. Coremans), Abels, Vriends, Mattheij (58. Karami), Pinto (46. Faye); Rigo, Harroui (58. D. Duarta), Auassar (71. Ache), Rayhi; Ache (58. L. Duarte), Joosten (46. Piroe).