Henk Fraser verlaat Sparta na dit seizoen

1 February 2022, 11:50 uur
Sport
mainImage
ANP

Henk Fraser stopt na dit seizoen als trainer van Sparta. Dat heeft de 55-jarige oefenmeester de clubleiding dinsdag laten weten.

Op de clubsite van Sparta bevestigt de oefenmeester dat hij na vier jaar de deur op Het Kasteel achter zich zal dichttrekken. Hoewel Fraser nog een doorlopend contract had, heeft hij desondanks besloten te vertrekken. Na het huidige seizoen kan hij zich gaan voorbereiden op het WK met Oranje, dat in november en december van dit jaar gespeeld zal worden.

Fraser belooft dat hij het seizoen op een zo goed mogelijke manier wil afmaken. “Ik werk al 3,5 jaar bij een prachtige club en van die periode zijn we drie seizoenen heel succesvol geweest met een promotie die ik nooit zal vergeten, een elfde plaats en vorig seizoen zelfs een achtste plaats en kwalificatie voor de play-offs. Dit seizoen gaat het moeizamer, maar ik heb samen met mijn staf de volledige motivatie om Sparta naar een goed einde van het seizoen te brengen. Daar doet mijn beslissing om aan het einde van het seizoen te vertrekken niets aan af."

Gerard Nijkamp, technisch directeur van de Spangenaren, meldt dat Fraser gebruik kon maken van een speciale clausule. “Ik werk nu 1,5 maand samen met Henk Fraser en daarin hebben we gezamenlijk de selectie de afgelopen transferwindow versterkt, daarin zijn we samen opgetrokken. Henk heeft uiteindelijk de knoop doorgehakt om gebruik te maken van een clausule om aan het eind van het seizoen te stoppen bij Sparta. Hij wil daarmee de club voldoende tijd geven om een nieuwe trainer aan te stellen. Voor de resterende maanden werken we allemaal aan niets anders dan op een zo goed mogelijke manier af te sluiten bij Sparta met behoud van het eredivisieschap.”