Henk Fraser: zondag Dervisoglu of Drenthe?

22 February 2019, 20:25 uur
Sport
mainImage
Orange Pictures
Henk Fraser

Henk Fraser staat voor een moeilijke keuze. Kiest Sparta's trainer zondag op Het Kasteel tegen Go Ahead Eagles weer voor de talentvolle Halil Dervisoglu of voor de ervaren Royston Drenthe aan de linkerkant van de aanval.

Gelet op het povere optreden van Dervisoglu in Dordrecht en de zekerheid die de trainer doorgaans wil inbouwen, ligt de keuze voor Drenthe, die ook nog scoorde, voor de hand. Verder zal het elftal, dat Dordrecht met 4-1 versloeg, weinig of niets verschillen van het team dat tegen het als derde geklasseerde Eagles zal aantreden. Bart Vriends is, evenals Janne Saksela, nog geblesseerd

Trainer Henk Fraser verwacht dat zijn ploeg er voor de volle honderd procent voor zal gaan. Een hoge eindklassering biedt Sparta de mogelijkheid om later in te stromen in de nacompetitie. ''Het belang van vijfde eindigen is heel belangrijk,'' vindt Henk Fraser, die het kampioenschap uit zijn hoofd heeft gezet. Hij richt zich al op de nacompetitie. Daar gaat hij naartoe werken om met een eventueel gewijzigd team resultaten te behalen. Daarbij zal hij niet kijken naar status of gevestigde namen. Promotie ten koste van alles staat voorop.

Vermoedelijke opstelling: Kortsmit, Dabo, Abels, Auassar, Faye; Harroui, Rayhi, L. Duarte; L. Duarte, Veldwijk, Drenthe.

 - Jong Sparta ontvangt zaterdag (15.30 uur) het laaggeklasseerde FC Lienden. In de uitwedstrijd, toen Jong Sparta door de interlandperiode en blessures een groot deel van de selectie miste, boekte de ploeg van trainer Jeroen Rijsdijk de grootste zege sinds de toetreding tot de tweede divisie: 1-7.

Het was vooralsnog de laatste overwinning van Jong Sparta, dat de vier wedstrijden hierop volgende duels in een gelijkspel zag eindigen en in 2019 nog maar één punt pakte. De ontmoeting met FC Lienden van morgenmiddag zou de ommekeer moeten betekenen. Het is daarbij onzeker of de zieke spits Ragnar Ache tijdig is hersteld.