Heracles Almelo spreekt schande van 'typische Ajax-penalty'

20 October 2024, 17:17 uur
Sport
mainImage
ANP

Heracles Almelo kan zich niet vinden in de beslissing van scheidsrechter Edwin van de Graaf om Ajax in de slotfase van het duel in Almelo een strafschop toe te kennen. Van de Graaf wees naar de stip na een lichte overtreding van Thomas Bruns op invaller Wout Weghorst, die vervolgens vanaf elf meter zelf de winnende 4-3 maakte.

"Dit was een typische Ajax-penalty. Zo krijg je voortaan tien strafschoppen in een wedstrijd", reageerde Heracles-doelpuntenmaker Mario Engels voor de camera van ESPN.

Trainer Erwin van de Looi koos zijn woorden een stuk zorgvuldiger. "Wat wil je dat ik zeg? Ik kan niet altijd zeggen wat ik vind. Misschien dat Wout dit slim doet, maar ja", zei een duidelijk verontwaardigde Van de Looi toen hij de beelden terugzag.

Koeltjes

Weghorst vond zelf wel degelijk dat er sprake was van een overtreding. "Ik werd wel echt aangeraakt op mijn linkerkuit, anders kan ik schieten. Ik vind het een penalty. Thomas zei ook: ik raak je wel, maar heel licht. Maar een penalty is een penalty."

Voormalig Heracles-aanvaller Weghorst vierde zijn twee doelpunten als invaller koeltjes. "Ik heb hier een fijne tijd gehad, maar ik was wel heel blij hoor", verzekerde de spits van Oranje na zijn volgende succesvolle invalbeurt. Weghorst had in het vorige duel met FC Groningen (3-1) ook al een belangrijke invalbeurt met een late treffer en assist.
 

 


Door: ANP