Dagblad010 | Herstelde Reda Kharchouch begint op de bank bij Sparta
mainImage

Herstelde Reda Kharchouch begint op de bank bij Sparta

Kharchouch
21 november 2020, 14:04 uur
Sport

Sparta-trainer Henk Fraser kan zondag in de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag over een vrijwel fitte selectie beschikken, op Abdou Harroui na. Hij heeft deze week het trainingskamp van Jong Oranje moeten verlaten vanwege corona. "Hij is er niet bij," laat Fraser weten.

Daarentegen zit Reda Kharchouch wel bij de selectie. De aanvaller is na maanden van blessureleed eindelijk fit genoeg om op de bank te beginnen.
“Ik wilde voortzetten wat ik vorig jaar bij Telstar deed, doelpunten maken”, zegt hij tegen RTV Rijnmond. “Telkens als ik ging aansluiten, kreeg ik een terugslag. Ik kan nog geen negentig minuten spelen, maar wel minuten maken.”

Kharchouch wil de komende weken laten zien wat hij kan. “Ik ben gekomen om doelpunten te maken.” Sparta en ADO Den Haag staan voor de derde keer dit seizoen tegenover elkaar. Eén keer in de voorbereiding (1-1) en onlangs nog in het bekertoernooi (1-1, uitgeschakeld na penalty's).

Voor de wedstrijd wordt een minuut stilte in acht genomen ter ere van de deze week overleden oud-doelman Pim Doesburg. Sparta zal tevens met rouwbanden spelen.

Vermoedelijke opstelling: Okoye, Abels, Vriends, Heylens, Pinto; Mijnans, Burger, Auassar, D. Duarte; Thy, Smeets.