Hockeyers draaien achterstand om en verslaan Spanje in Parijs

2 August 2024, 12:43 uur
ANP

De Nederlandse hockeymannen hebben hun laatste groepswedstrijd op de Spelen gewonnen van Spanje, de ploeg van oud-bondscoach van Oranje Max Caldas. In Parijs werd het in een vermakelijk duel 5-3, waardoor Nederland goede zaken deed voor de eindstand in de poule.

Nederland begon matig. Al na een paar minuten spelen kwam Spanje op voorsprong. Door een fout achterin van Justen Blok kon José Basterra binnenslaan. Vlak voor het eindsignaal van het eerste kwart knalde Marc Reyné de 2-0 in het doel.

In het tweede kwart kwam Oranje terug via een strafbal die werd gemaakt door Jip Janssen. Nederland kreeg daarna meer grip op de wedstrijd en maakte gelijk: 2-2. Tjep Hoedemakers schoot raak met de forehand. De Spaanse defensie had het daarna zwaar en incasseerde ook nog de 3-2, die werd binnengetikt door Floris Wortelboer. Daarna tekende Hoedemakers nog voor zijn tweede treffer: 4-2. Nadat Spanje nog de 4-3 maakte via een strafbal, zette Janssen met zijn tweede treffer de eindstand op het bord: 5-3.

Nederland was net als Spanje al door naar de kwartfinale, maar het is nog niet bekend wie daarin de tegenstander is. Die opponent komt uit de andere poule. Nederland staat in ieder geval voor even bovenaan in groep A, maar concurrenten Duitsland en Groot-Brittannië komen later vrijdag nog in actie.