Dagblad010 | Hoe kan Stam nou toch tevreden zijn?

Hoe kan Stam nou toch tevreden zijn?

mainImage

Trainer Jaap Stam zag Feyenoord terecht onderuit gaan in de uitwedstrijd bij Rangers FC (0-1). "Als je niet voldoende scherp bent, dan kan dit gebeuren", constateerde hij voor de camera van FOX Sports. Toch zei hij tevreden te zijn. Maar daar dachten de Feyenoord-fans op socialmedia anders over. Daar werd het wedstrijdbeleid van Stam met de grond van Ibrox gelijk gemaakt. ''Als je vast van plan bent niet te willen winnen, moet je inderdaad geenspits opstellen'', was een van de nog mildste opvattingen.

''Als Stam de wedstrijd morgen nog eens op z'n gemak terug ziet, zal hij alsnog tot de conclusie komen dat er van tevredenheid geen sprake kan zijn'', vond Mario Been.

Feyenoord schoot booral voor rust op veel fronten tekort. "Zij zetten ons met fysiek en agressief onder druk zijn. Dat moet je scherp en zuinig aan de bal zijn. Dat waren wij in de eerste helft niet. Sommige spelers moeten nog wennen aan Europees voetbal", analyseerde de trainer van Feyenoord.

"In de tweede helft speelden we met meer overtuiging", zei Stam. "Aan die helft hebben we ook een beter gevoel aan overgehouden. Maar het was niet genoeg."

Steven Berghuis stelde dat Feyenoord moet leren van wedstrijden als tegen Rangers FC. "In de eredivisie spelen clubs niet zo", zei hij. "We waren in de eerste helft niet zuinig op de bal. Dat merkt het publiek hier. De fans gingen er nog meer achter staan. Na rust deden we het beter, maar we kregen te weinig mensen in hun strafschopgebied."


Foto: ANP