Hubert Tisserand wint het Broekpolder Open

14 July 2019, 10:16 uur
Sport
mainImage
Awé Krijger

De Fransman Hubert Tisserand heeft het Broekpolder International Open gewonnen. Hij leidde vanaf de eerste dag en wist vol te houden tot het eind. Zijn score was uiteindelijk -11. Tweede werd de Duitser Florian Fritsch met -10, de derde plaats werd gedeeld door de Nederlander Philip Bootsma, Duitser Hurly Long en Fransman Felix Mory met -6.
Het was een spannende slotronde op Golfclub Broekpolder, waarin Tisserand begon met een voorsprong van vier slagen, maar al snel enkele bogeys maakte, terwijl Fritsch juist birdies kon laten noteren. Ze speelden niet in dezelfde flight, dus het publiek vertelde elkaar tussen de holes door hoe stand was en kon soms moeilijk kiezen met welke flight mee te lopen. Uiteindelijk kreeg Tisserand met birdies op holes 15 en 16 weer een gat van twee slagen, waardoor hij nog een bogey kon maken op hole 17 en met een par op hole 18 de titel kon winnen.
 
Ook het tweede Broekpolder International Open kende hiermee een Franse winnaar, na vorig jaar Nicolas Maheut. De 25-jarige winnaar Hubert TisserandHubert Tisserandis een eerstejaars professional uit Lyon, die in 2016 als amateur het Open International de la Mirabelle d’Or op de Alps Tour heeft gewonnen. Zijn resultaten op de Pro Golf Tour dit jaar waren nog niet denderend, al werd hij vorige week wel derde in het Leipziger Open (waar Dylan Boshart won), dus hij raakte in vorm. De professionals verdeelden het prijzengeld van 30.000 euro, met een cheque van 5.000 euro voor de winnaar. De volledige uitslag staat op https://www.progolftour.de/livescoring-en.html.
 
Spelers Golfclub Broekpolder
Van Golfclub Broekpolder wisten alleen Henry Lai en Timo Thans de cut van +2 te halen, waarna zij op de 48e resp. 53e plaats eindigden. Clubprofessional James Doughtie haalde de cut niet en kon zijn prestatie van vorig jaar dus niet herhalen. Hij trok wel veel publiek toen hij pas op vrijdagavond om half 7 zijn 2eronde kon beginnen.
 
Strijd voor de jaarranglijst
Broekpolder International Open was heel belangrijk voor de jaarranglijst (Order of Merit) van de Pro Golf Tour, waarvan de top-5 aan het eind van het seizoen promoveert naar de Challenge Tour. Hurly Long versterkte zijn eerste plaats met de derde plek in Vlaardingen, Allen John haalde er als tweede ook wat punten bij, net als Robbie van West als derde, Hinrich Arkenau schoof op naar nummer vier, terwijl Benjamin Rusch zakte naar nummer vijf. Daarachter deden Felix Mory (nr. 8) en Finn Fleer (nr. 9) goede zaken met hun derde resp. twaalfde plek in Vlaardingen. Winnaar Hubert Tisserand maakte een grote sprong naar nr. 11, vlak achter Dylan Boshart van Broekpolder.