Huth en Chabot ontbreken bij Sparta

11 May 2018, 13:12 uur
Sport
mainImage
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Zoals verwacht kan Sparta in de return van de nacompetitiewedstrijd tegen FC Dordrecht, waarin Sparta een 2-1 voorsprong verdedigt, nog niet beschikken over Jannik Huth en Jeffrey Chabot. Het duo heeft nog last van blessures en zijn niet op tijd hersteld voor de wedstrijd van zondag (16.45 uur) op Het Kasteel. Zij worden waarschijnlijk, net als afgelopen donderdag, vervangen door Roy Kortsmit en Bart Vriends.

Doelman Huth heeft nog steeds last van een hamstringblessure, die hem donderdag ook al aan de kant hield. Chabot is nog herstellende van een knieblessure die hij opliep in de laatste competitiewedstrijd tegen Heracles Almelo. Ook Soufyan Ahannach is nog geblesseerd, evenals de al langer afwezige Mark Veenhoven.

* Jong Sparta Rotterdam neemt het zaterdagmiddag (14.30 uur) op tegen opleidingspartner Excelsior Maassluis. In de regio-derby treffen de beloften in Jeroen Rijsdijk de toekomstige trainer van Jong Sparta.

Rijsdijk is niet de enige aan de zijde van Maassluis die in de voorbereiding op het nieuwe seizoen te vinden zal zijn bij de belofteploeg. Kevin Ringeling, verdediger bij de tegenstander, zal ook aansluiten bij de Rotterdammers.

De ploeg van trainer Frank van Kempen zal het in Maassluis weer zonder topscorer Halil Dervisoglu moeten stellen. Hij zit bij de A-selectie, evenals Abdou Harroui.