Jan Everse neemt revanche op Boel

28 April 2018, 23:30 uur
Sport
mainImage
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Jan Everse, de 64-jarige oud-trainer van onder meer PEC, Heerenveen en Sparta, slaagde er zaterdag in om met BVCB uit zijn woonplaats Bergschenhoek een periodetitel te pakken. Zijn ploeg won in de inhaalwedstrijd uit van Piershil met 1-2 en bereikte daarmee tevens de eerste plaatsin de 2e klasse D. BVCB strikte Everse kort voor de start van de competitie toen trainer Melvin Boel plotseling alsnog voor Feyenoord koos.

Jan Everse, die eigenlijk afscheid had genomen van het trainersvak maar het eerder al eens als hoofd jeugdopleidingen van BVCB flink aan de stok had gehad met Boels, zag er daarom wel aardigheid in om juist hem op te volgen. De clash tussen die twee trainers speelde zich af toen de zoon van Jan Everse in de jeugd bij BVCB speelde. Het jaar erop ging Everse junior naar Feyenoord en nu speelt hij in dezelfde 2e klasse-afdeling bij Neptunus-Schiebroek.

Aardig detail is dat de laatste wedstrijd van dit seizoen de ontmoeting BVCB-Neptunus Schiebroek is. BVCB is titelkandidaat en de club van de zoon van Jan Everse (tevens de club waarin zijn vader het Nederlands elftal haalde) kan nog de derde periode winnen. De kans overigens dat Jan Everse III meedoet in die wedstrijd is klein. Hij is een half jaar uit de roulatie geweest vanwege een knie-operatie.


Historische foto: Jan Everse II (links) met zijn vader Jan Everse I, die drie keer voor Oranje speelde. Everse II 2x. De foto is genomen in café De Boomerang toen Jan Everse II bij Feyenoord speelde. Op de achtergrond de filmster Brigitte Bardot. Haar foto hing levensgroot in het beroemdste voetbalcafé van Rotterdam aan de Goudesingel van eigenaar Ab van der Zijde.